Page 100 - BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR TARİHİ 12
P. 100

Okun özellikleri: Türk okları, bilinen en kısa (0,7 m) ve hafif (10-18 g) oklardır. Yapımında kayın ağacı,
               kamış ve çam ağacı kullanılmıştır (Görsel 4.24, 4.25, 4.26).



                        Baş             Göğüs                      Baldır                  Ayak
                   Gez                                                                                   Soya

                          Boyun                        Göbek

                                                   Görsel 4.24: Menzil okunun bölümleri













































                                                    Görsel 4.25: Osmanlı ok çeşitleri





















                                                  Görsel 4.26: Günümüzdeki ok çeşitleri






      98  OSMANLI DEVLETİ’NDE BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105