Page 46 - Kimya 12 | 3.Ünite
P. 46

3. ÜNITE: ORGANIK BILEŞIKLER



                    5. BÖLÜM


               KARBONIL BILEŞIKLERI











                                         Konular                                   Anahtar Kavramlar
                3.5.1. Karbonil Bileşiklerinin Sınıflandırılması ve Özellikleri   • Aldehit
                                                                                  • Keton





















               Alhedit ve keton içeren bazı maddeleri tatmış veya koklamışsınız-
               dır.  Örneğin badem kokusu benzaldehitten, tarçın sinnamalde-
               hitten ve nane R–karvondan gelmektedir. Ayrıca diğer bazı
               koku ve tatlar aldehit ve ketonlardan kaynaklanmaktadır.

               Bu  bölümde  karbonil  bileşiklerin  sınıflandırılmasını,
               adlarını, formüllerini, özelliklerini ve kullanım alan-
               larını öğreneceksiniz.
































                172     12. SINIF KIMYA
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51