Page 109 - SPORCU SAĞLIĞI 11
P. 109
SPORCU SAĞLIĞI 9. ÜNİTE
Masaj Manipülasyonları 107
2. ÇALIŞMA Uygulamada
Masaj tekniği : Efloraj dikkat edilecek hususlar
Başlama pozisyonu : Masaj uygulanılacak sporcu, masaj masasının yanına oturur. Sol ‣ Omuza kadar derin
kolunu masaj masasına doğru uzatır. Masaj uygulayıcısı; sporcunun karşısına geçerek sıvazlama, dönüşte
sağ elini sporcunun bileği üzerine, sol elini de sporcunun sol kolunun üzerine yerleştirir. ise yüzeysel sıvazla-
Uygulayıcının avuç içi ve parmakları sporcunun tenine tamamen temas eder. ma uygulanmalıdır.
‣ Kullanılan masaj
Uygulama : Derin sıvazlama ile omuza kadar çıkılır. Eller, vücutla teması kesilmeden yağının ilgili bölgeye
birbirine paralel konuma getirilir. Yüzeysel sıvazlama ile el bileğine doğru dönülür. dağılımı sağlanma-
Uygulama sağ kola da yapılacaksa masaj uygulayıcısının elleri başlangıçta yer lıdır.
değiştirmelidir. Uygulama 4-5 defa tekrarlanır. ‣ Hareket akıcı ve
ritmik şekilde
uygulanmalıdır.
Efloraj Tekniği Değerlendirme Formu
Bu form yaptığınız çalışmayı değerlendirmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Her bir ölçütü okuyarak
EVET ya da HAYIR seçeneğine (X) işareti koyunuz. Çalışma ile ilgili düşüncelerinizi yazınız.
ÖLÇÜTLER EVET HAYIR
Masaj öncesi masaj ortamı ve malzemeleri hazırladınız mı?
Başlangıç pozisyonunu doğru yaptınız mı?
Derin sıvazlama ile omuza kadar çıkarak, teması kesmeden ellerinizi birbirine
paralel konuma getirdiniz mi?
Tekrar el bileğine doğru yüzeysel sıvazlama ile döndünüz mü?
Uygulamayı 4-5 defa tekrarladınız mı?
ÖĞRENCİ GÖRÜŞÜ:
Bu çalışma ile ilgili düşüncelerim ....................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................