Page 99 - Fen Lisesi Biyoloji 11 | 1.Ünite
P. 99
Bölüm 3 Sindirim Sistemi
Tablo 1.7: İnsan Sindirim Sisteminde Besinlerin Kimyasal Sindirimi
Karbonhidrat Protein Yağ Nükleik Asit
Sindirimi Sindirimi Sindirimi Sindirimi
Ağız Boşluğu Polisakkarit-
ler (nişasta,
glikojen)
Tükürük
amilazı
Maltoz+
Dekstrin
Mide Proteinler
Pepsin
Küçük poli-
peptitler
İnce Bağırsak Ağızda Tripsin, Yağlar DNA, RNA
(Pankreas sindirilmemiş kimotripsin Pankreas
Enzimleri) polisakkaritler Safra tuzları nükleazı
Pankreas Yağ damla- Nükleotitler
amilazı Küçük cıkları
polipeptitler,
Maltoz ve amino asitler Pankreas
dekstrin lipazı
Karboksi- Gliserol, yağ
peptidaz asitleri
İnce Bağırsak Disakkari- Küçük Nükleotidazlar
(Epitel dazlar peptitler
Enzimleri)
Monosakka- Karboksipep- Azotlu orga-
ritler tidaz, Ami- nik bazlar,
nopeptidaz, şekerler, Araştıralım-Paylaşalım
dipeptidaz fosfatlar Besinlerin sindirimini kolaylaştıran
veya zorlaştıran yiyecek ve içecekler
Aminoasitler var mıdır? Nedenini araştırınız. So-
nuçları sınıfınızda paylaşınız.
113