Page 42 - SPOR VE BESLENME 11
P. 42
Tablo 1.12: Çeşitli Tohumların Yağ Bileşenleri
Tekli Doymamış Tekli Doymamış Tekli Doymamış
%29
Doymuş %7 %61 %32 Doymuş %9 %16 %75 Çoklu Doymamış Doymuş %13 %58 Çoklu Doymamış
Çoklu Doymamış
Kanola Tohumu Keten Tohumu Mısır
Tekli Doymamış Tekli Doymamış Tekli Doymamış
Doymuş %19 %48 Çoklu Doymamış Doymuş %15 %75 %10 Doymuş %12 %72 Çoklu Doymamış
%16
%33
Çoklu Doymamış
Yer fıstığı Zeytin Ayçiçeği
Tekli Doymamış Tekli Doymamış Tekli Doymamış
Doymuş %51 %39 %10 Doymuş %15 %23 %62 Çoklu Doymamış Doymuş %91 Çoklu Doymamış
%7
%2
Çoklu Doymamış
Palm Soya Hindistan cevizi
2. ETKİNLİK
YAĞLARIN ÖZELLİKLERİNİ YAZINIZ
...................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................
BİLGİ NOTU
75 kg ağırlığında ve vücut yağ oranı %10-20 olan bir kişinin ortalama 63.000-126.000 kilokalori enerji
sağlayabilecek bir yağ deposu bulunurken aynı kişinin karbonhidrat deposu 1.800-2.000 kilokalori ile sınırlıdır.
40 BESLENME VE BESİN ÖGELERİ