Page 67 - SPOR VE BESLENME 11
P. 67

SEBZE VE MEYVELERDE
                  C VİTAMİNİ DEĞERLERİ
                      (mg/100g)







                                a) Kuşburnu (450mg)  b) Maydanoz (180mg)  c) Şalgam yaprağı (130mg)  ç) Asma yaprağı (120mg)










                                  d) Biber (100mg)   e) Karalahana (94mg)  f) Karnabahar (80mg)  g) Çilek (70mg)














                                 ğ) Kızılcık (55mg)   h) Ispanak (50mg)     ı) Portakal (50mg)   i) Limon (50mg)














                                 j) Lahana (43mg)     k) Greyfurt (43mg)    l) Şeftali (28mg)  m) Domates (13,7mg)

                                                          Görsel 1.59: C vitamini içeren besinler

                        GÜNLÜK
                      GEREKSİNİM
                        MİKTARI

                             Günlük C vitamini ihtiyacı ortalama 75-90 mg’dır.







                     3. ETKİNLİK
                  VİTAMİNLER
                         Öğrenciler vitamin sayısı kadar gruplara ayrılır. Gruplar seçtikleri vitamini içeren besin maddelerin-
                  den bulabildiklerini sınıfa getirir. Seçtikleri vitaminin vücuttaki işlevlerini açıklayıcı sunum yaparlar.








                                                                                                   BESLENME VE BESİN ÖGELERİ  65
   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72