Page 67 - SPOR VE BESLENME 11
P. 67
SEBZE VE MEYVELERDE
C VİTAMİNİ DEĞERLERİ
(mg/100g)
a) Kuşburnu (450mg) b) Maydanoz (180mg) c) Şalgam yaprağı (130mg) ç) Asma yaprağı (120mg)
d) Biber (100mg) e) Karalahana (94mg) f) Karnabahar (80mg) g) Çilek (70mg)
ğ) Kızılcık (55mg) h) Ispanak (50mg) ı) Portakal (50mg) i) Limon (50mg)
j) Lahana (43mg) k) Greyfurt (43mg) l) Şeftali (28mg) m) Domates (13,7mg)
Görsel 1.59: C vitamini içeren besinler
GÜNLÜK
GEREKSİNİM
MİKTARI
Günlük C vitamini ihtiyacı ortalama 75-90 mg’dır.
3. ETKİNLİK
VİTAMİNLER
Öğrenciler vitamin sayısı kadar gruplara ayrılır. Gruplar seçtikleri vitamini içeren besin maddelerin-
den bulabildiklerini sınıfa getirir. Seçtikleri vitaminin vücuttaki işlevlerini açıklayıcı sunum yaparlar.
BESLENME VE BESİN ÖGELERİ 65